سیگار کشیدن بیماری پسوریازیس را تشدید می نماید

به گزارش وبلاگ محتوا، ایرنا/ پسوریازیس (ریشهٔ لغت پسوریازیس از یک کلمهٔ یونانی به معنای خارش است)، صدفک یا داءالصدف بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. پسوریازیس بیماری التهاب پوستی است که چرخه فراوری سلول های آن را برهم می زند و با افزایش سرعت ساخت سلول ها بر سطح پوست، سبب بوجود آمدن لکه های قرمز رنگ و خشک پوشیده شده با فلس های نقره ای و ایجاد ضخامت در ناخن ها و تغییر شکل آنها می گردد.

سیگار کشیدن بیماری پسوریازیس را تشدید می نماید

این لکه ها که بیشتر در اطراف پوست سر، آرنج ها و زانوها ظاهر می گردد، با خارش و گاهی با درد همراه است. در موارد شدید ابتلا به بیماری پسوریازیس، بیمار دچار درد و ورم مفاصل می گردد و در صورتی که این بیماری به موقع کنترل نگردد، از کارافتادگی مفاصل را ایجاد می نماید.

دکتر امیر هوشنک احسانی متخصص پوست و مو گفت: هرچند علت بروز این بیماری تا به امروز معین نشده است، اما عواملی مانند مصرف سیگار، استرس و بعضی از عفونت ها در تشدید این بیماری نقش مهمی دارند.

وی به بیماران توصیه کرد که حتما در وعده های غذایی از سبزیجات استفاده نمایند و گفت: مصرف میوه، ماهی و روغن آن و عسل در کنترل این بیماری نقش موثری دارند.

بیماران پسوزیاریس بیشتر در معرض ویروس کرونا قرار ندارند

وی، تداخل ویروس کرونا با بیماری پسوزیاریس را خیلی جدی نداست و اضافه نمود: هنوز ثابت نشده که مبتلایان به این بیماری بیشتر در معرض ویروس کرونا هستند.

این متخصص پوست ناکید کرد: در ابتدای بروز ویروس کرونا تصور می شد که این بیماران به دلیل مصرف داروهایی که ایمنی بدن را کاهش می دهد، مستعد ابتلا به کرونا هستند ولی مطالعات در این زمینه نشان داده که این موضوع خیلی در ابتلا به کرونا نقش ندارد.

وی با یادآوری این که کرونا ارتباط چندانی با این بیماری ندارد، گفت: پسوزیاریس و کرونا تاثیر چندانی بر هم ندارند و این بیماران نگران تشدید بیماری خود یا ابتلا به کرونا نباشند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: کهیر می تواند از عوارض بیماری کرونا باشد، اما کهیر بیماری پوستی دیگری است و ارتباطی با پسوزیاریس ندارد.

بیشترین سن شیوع بیماری پسوزیاریس بین 20 تا 40 سالگی است

این پزشک متخصص بیشترین سن شیوع بیماری را بین 20 تا 40 سالگی مطرح نمود و گفت: این بیماری می تواند در بچه ها و بزرگسالان هم رخ دهد و آنان را مبتلا کند.

احسانی گفت: پسوزیاریس بیماری التهابی پوستی است و براثر آن تکثیر پوست زیاد می گردد. این بیماری می تواند مفاصل و ناخن ها را هم درگیر کند و سبب درد و خشکی مفاصل گردد.

وی، درصدی از دلایل بروز این بیماری را براثر عوامل ژنتیکی خاطرنشان کرد و گفت: براثر این بیماری، ساخت پوست بیشتر حد معمول شده به عبارتی بر در بعضی از نواحی مانند آرنج ها، زانو ها، نشیمنگاه و حتی سر انباشته پوست صورت می گیرد و پوست های ضخیمی ایجاد می گردد.

بیماری پسوزیاریس درمان قطعی ندارد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیماری پسوزیاریس درمان قطعی ندارد به عبارتی ریشه کن نمی گردد و ممکن است بیماری در بدن خاموش بماند و در شرایطی خاص، بیماری اوج می گیرد.

احسانی این بیماری را قابل کنترل دانست و تاکید نمود: درمان های این بیماری یا موضعی یا خوراکی و سیستمیک است. داروهای جدید بیولوژیک برای درمان این بیماری استفاده می گردد که با استفاده از این داروها می توان بیماری را بهتر کنترل کرد، اما با استفاده از داروهای بیولوژیک هم بیماری ریشه کن نمی گردد.

در مناطق خشک این بیماری شیوع بیشتری دارد

وی با یادآوری این که در مناطق خشک این بیماری شیوع بیشتری دارد، گفت: آب و هوا خیلی نقش مهمی در ابتلا به این بیماری ندارد، اما عوامل ژنتیکی نقش مهم تری در بروز این بیماری دارند.

این استاد دانشگاه، شیوع این بیماری را یک تا 3 درصد جامعه یعنی از هر 100 نفر 1 یا 3 نفر به این بیماری مبتلا می شوند، توضیح داد: در ایران برآورد می گردد که حدود 2 میلیون نفر به این بیماری مبتلا باشند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: پراکندگی این بیماری در کشور ما یکسان است و شیوع بیماری هم در بین زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد و به عبارتی یکسان است.

احسانی، پوست ریزی و قرمزی در ناحیه آرنج ها و زانوها و دست ها و سر را از اعلائم این بیماری خاطرنشان کرد و گفت: شنمایندگی ناخن ها و سفید شدن زیر آن هم می تواند از علائم این بیماری باشد.

بیماران پسوریازیس بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی - عروقی قرار دارند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، خطر ابتلا به ام اس، دیابت، سکته قلبی، قند و چربی خون در مبتلایان به پسوریازیس بیشتر خاطرنشان کرد و گفت: بیماران پسوریازیس 2 تا 3 برابر افراد سالم در معرض ابتلا به بیماری قلبی - عروقی قرار دارند.

احسانی اضافه نمود: در سال های گذشته تصور می شد، پسوریازیس فقط بیماری پوستی است اما در حال حاضر محققان به این نتیجه رسیدند که فرد مبتلا ممکن است بیشتر در معرض بیماری های قند و چربی خون، دیابت، قلبی - عروقی و سکته قلبی قرار گیرد.

وی با بیان این که همراهی پسوریازیس با بیماری ام اس گزارش شده است، گفت: مطالعات نشان می دهد که این افراد در معرض خطر این بیماری قرار دارند.

منبع: همگردی

به "سیگار کشیدن بیماری پسوریازیس را تشدید می نماید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیگار کشیدن بیماری پسوریازیس را تشدید می نماید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید