فلفل های برگشت خورده سالم است
به گزارش وبلاگ محتوا، رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های گلخانه داران با بیان اینکه فلفل های برگشت خورده همگی سالم هستند، گفت: خرداد امسال روسیه در نامه ای به صورت شفاف دستورالعمل های وارداتی و لیست سموم مجاز را به ایران اعلام کرد ولی سازمان حفظ نباتات براساس استدلال اشتباه خود این نامه را سه ماه پیش خود نگه داشت و ترک فعل کرد.
محمد بلاغی در گفت وگو با وبلاگ محتوا با بیان اینکه در خردادماه سالجاری سازمان فدرال نظارت بر حقوق مصرف کنندگان روسیه به سفارت ایران در فدراسیون روسیه نامه ای را ارسال کردند و از آنجا نیز نامه را به دفتر امور بین الملل وزارت جهاد کشاورزی و سپس به سازمان حفظ نباتات ایران فرستادند، گفت: در این نامه گفته شده بود ایران باید برای محصولات صادراتی به روسیه طبق دستورالعمل های مشخصی عمل کند که این دستورالعمل ها در سایت مشخصی قرار گرفته است. آنها لیست سموم مجاز را در نامه ذکر کرده بودند و خواسته هایشان بسیار شفاف و روشن بود.
وی ادامه داد: حتی این مورد نیز ذکر شده بود که اگر قرار است از سمومی استفاده شود که در لیست آنها نیست بایستی این سم در آزمایشگاه های آنها بررسی شود و اگر مسئله ای نداشت در لیست سموم مجاز این کشور قرار گیرد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های گلخانه داران اضافه کرد: سازمان حفظ نباتات متاسفانه براساس اینکه بررسی شناسایی مخاطرات سموم وظیفه سازمان غذا و دارو است، این نامه را سه ماه پیش خود نگه داشت و گفت که بررسی مخاطرات و تاثیرات سموم و مشخص تکلیف آن در محصولات تولیدی و غذایی در حیطه وظایف من نیست؛ در حالی که تایید سموم و کیفیت و مجاز بودن آن وظیفه سازمان حفظ نباتات است.
وی با بیان اینکه بی توجهی به نامه به این مهمی نوعی ترک فعل است، گفت: این موضوع را در کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح کردیم. کمیسیون هم آن را در نامه ای به رییس جمهور و رییس مجلس ابلاغ کرد. این تخطی از طرف سازمان بازرسی کشور هم جرم تلقی شده است و ما نیز در روزهای آینده شکایت خواهیم کرد.
خسارت روزانه 150 میلیارد تومان به گلخانه داران
بلاغی شرح داد: این ترک فعل منجر به این شده که روزانه به گلخانه داران 150 میلیارد تومان خسارت وارد شود. از طرفی تا پیش از این 13 درصد فلفل روسیه را تامین می کردیم. محصولات ما از لحاظ کیفی جایگاه خوبی در بازار فدراسیون روسیه پیدا کرده بود و از برخی رقبا نیز پیشی گرفته بودیم ولی در حال حاضر علاوه بر مخدوش شدن چهره صادراتی، خسارات زیادی به تولیدکنندگان وارد شده است.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به توزیع فلفل های برگشت خورده در داخل کشور آیا این فلفل ها از سلامت کافی برخوردارند؟ گفت: هیچ سم خطرناکی برای فلفل ها استفاده نشده است و همه محصولات برگشت خورده سالم هستند. کلیه سمومی که استفاده می شود به جز یک مورد آن همه دوره کارنس 48 ساعته دارند؛ یعنی بعد از 48 ساعت دیگر در محصول باقی نمی مانند و این سموم مورد تایید اتحادیه اروپا هستند.
بلاغی ادامه داد: دلیل برگشت خوردن هم بالا بودن اندازه سم در محصولات نیست بلکه به نوع آن اشاره شده است؛ بنابراین محصولاتی که در بین مردم توزیع شد کاملا سالم و مورد تایید آزمایشگاه های روسی و از معتبرترین برندهای داخلی بود ولی به دلیل ممنوعیت در تاریخ ذکر شده امکان ترخیص فراهم نشد و بنا به تصمیم مالک بین مردم توزیع شد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی های گلخانه داران در پایان گفت: متاسفانه برخی علاقه دارند با ایجاد جو روانی از شرایط سوءاستفاده کنند و فلفل ها را با قیمت پایین خریداری و به کشورهای دیگر صادر کنند.
این اظهارات در حالیست که چندی پیش کیخسرو چنگلوایی- رییس وقت سازمان حفظ نباتات به وبلاگ محتوا گفت که سوم آذر 1400 سرویس فدرال نظارت بر حقوق مصرف کنندگان روسیه نامه ای به وزارت بهداشت و جهادکشاورزی ایران ارسال و گفت که در چند محموله از فلفل های ایران اندازهی سموم پیدا شده که در کشور روسیه ثبت و استفاده نمی شود و پس از آن یعنی از 8 آذر نیز واردات فلفل به این کشور ممنوع شد.
وی همچنین بیان نمود که بر اساس قانون، سازمان حفظ نباتات کشور وظیفه نظارت بر آفات، بیماری ها و علف های هرز محصولات کشاورزی را دارد و در هیچ مقوله دیگری یعنی بررسی فلزات سنگین، به جای مانده سموم ، نیترات و ... نقشی ندارد. در حقیقت نظارت بر این موارد بر عهده سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است.
به گفته وی اقدام روسیه فی البداهه و ناگهانی بود؛ چرا که از قبل هیچ پروتکل یا تفاهم نامه ای به امضای دو طرف نرسیده بود و حتی مکاتبه ای هم نداشتیم تا شروط واردات مشخص شود و آنها صریحا اعلام کنند که از چه سمومی نباید در محصولات وارداتی استفاده شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا